Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetery

 
 

Info

Welkom op de website van de Stichting Adoptiegraven British War Cemetery Nederweert

Na maanden van voorbereidingenis zijn wij er trots op te kunnen mededelen dat het nieuwe adoptiegraven register het oude register zal vervangen. De adoptanten die in het verleden al een graf hebben geadopteerd roepen wij op om contact op te nemen via adoptiegravennederweert@gmail.com.  Nieuwe aanmeldingen ontvangen wij graag via onze pagina AANMELDINGEN >>

Een eerbetoon aan hen die de moed hadden om te strijden voor de vrijheid en rechten van hun medemens. De vrijheid en rechten waar onze samenleving heden ten dage soms nonchalant mee om gaat. Het is nu aan ons om een voorbeeld te stellen door het juiste te doen en respect af te dwingen voor hen die nooit van de vrijheid konden genieten.  

Zij stierven eenzaam ver van huis en verdwenen vaak in anonieme graven. Door ons adoptie project geven wij hun een gezicht en worden hun verhalen weer verteld.  

Bestuursleden

Niek Hendrix- voorzittter
Wiel Mackus- secretaris/penningmeester
Jermain Nicholls- bestuurslid
Marcus Vankan- bestuurslid
Engelbert van Essen- bestuurslid

Werkgroep onderzoek adoptiegraven

Jermain Nicholls, Engelbert van Essen, Henk Penders en Jurgen Beekers 

Werkgroep PR en Communicatie, Paul Batenburg en Marcus Vankan

Beschermheer van onze stichting is gedeputeerde Proviciale Staten Dhr. H.J.H. (Hu­bert) Mac­kus

Beschermvrouwe van onze stichting is Mevr. Julia Wells -Harden (dochter van Henry Eric Harden- ontvanger van het Victoria Cross).

Ons initiatief wordt onder meer ondersteund met name door de Gemeente Nederweert , de Bond van wapenbroeders afdeling Ospel. en de Stichting Luchtoorlog 1939-1945


 
E-mailen
Bellen
Map
Info